Domácí jahodová zmrzlina/ Strawberry Ice Cream


Naděje na to, že v obchodě najdu dobrou zmrzlinu, která by mi nezruinovala peněženku jsem se vzdala už dávno. Naděje na to, že se mi podaří doma vyrobit zmrzlinu bez zmrzlinovacího strojku skoro taky. Vyzkoušela jsem všechno možné i nemožné, včetně mražení různých tvarohových či jogurtových směsí, nebo mražení povařené směsi vaječných žloutků a mléka či smetany... ale nic z toho mně zkrátka neuspokojilo. Až mi před týdnem padlo oko na směšně jednoduchý recept na zmrzlinu podle Marry Berry.

Years ago I stopped looking for really good store-bought ice cream, which doesnť cost a fortune. And I've tried for ages to prepare some edible kind of ice cream at home withnout using ice cream machine. And I've almost give it up. I've tried almost all ice cream recipes which I was able to find - cottage cheese mixtures, frozen custard, frozen yoghurt with fruit ... but nothing satisfied me completely. But don't worry, the happyend came - a week ago I discoveried incredible easy recipe from Mary Berry.

Ingredience
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 4 vejce
  • 120 g cukru
  • 150 g rozmačkaných a oslazených jahod
Postup
  • Šlehačku nechte pořádně vychladit v lednici. Jinak se vám nepovede vyšlehat hustá smetana. A bez husté smetany to zkrátka nebude ono.
  • Oddělte bílky od žloutků. Z bílků a cukru ušlehejte tuhý sníh. Žloutky utřete do běla a smíchejte s rozmačkanými jahodami.
  • Ušlehejte pevnou šlehačku.
  • Do šlehačky opatrně za pomoci metličky nebo stěrky vmíchejte žloutky a sníh.
  • Hmotu nalijte do vhodné nádoby a nechte přes nos v mrazničce.

Ingredients
  • 250 ml cream
  • 4 eggs
  • 120 g caster sugar
  • 150 strawberries, mashed and sweetened
Method
  • The most important thing, is to use really cold cream. If you don't allow it to cool properly, you will not be able to whisk a thick cream.
  • Beat the eggwhites and sugar until the mixture is stiff and glossy. In another bowl beat the yolks till they're pale. Combine the yolk with mashed strawberries
  • Beat the cream. It must be thick and stiff.
  • Carefully add the eggwhites a and yollks to cream. Combine gently.
  • Pour into suitable vessel and put into the freeze overnight.

Komentáře

Oblíbené příspěvky