Tuňákové sendviče s karamelizovanou cibulí a chipsy/ Tuna sandwiches with caramelized onion and chips

Když jsem byla mladší, byla jsem, co se jídla různých chuťových kombinací týče, dost konzervativní. Když se tak někdy před pěti lety objevil na jednom z mých oblíbených blogů A Cozy Kitchen recept na tuňákové sendviče s chipsy, ohrnula jsem na tou kombinací nos. Tohle snad přece žádný příčetný člověk nemůže jíst. Strkat brambůrky do sendviče, co je to za blbost,  myslela jsem si tenkrát.
 
Teď jsem starší, možná ne o moc rozumnější, ale na spoustu poživatin a jejich kombinací, které bych dřív obešla obloukem, jsem dávno změnila názor.

When I was younger, I used to be very conservative eater. So, when I first saw this recipe at one of my favourite food blog A Cozy Kitchen, I thought that someone must have gone crazy. Now I'am a bit older (maybe not wiser), but my food preferences have been changed dramatically recently.
 
Ingredience
  • 1 malá konzerva tuňáka
  • asi 100 g gramů strouhaného sýry
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • sůl a pepř
  • 6 krajíců toustového chleba
  • asi 2 lžíce změklého másla
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • bramborové chipsy (v originále byly použity octové brambůrky, ty jsem si sice koupila, ale neuváženě zkonzumovala den předtím, takže v mé verzi se nakonec objevují klasické se solí a pepřem)
Postup
  • Nejprve připravte cibuli. V malé pánvičce nebo kastrůlku rozehřejte olej a cibuli nakrájejte na kostičky (ne úplně nadrobno). Vsypte do pánve a na středním ohni takto nechte cibuli 30 minut. Občas zamíchejte. Cibule by měla postupně měnit barvu od sklovité po světle hnědou. Po celou dobu udržujte mírný oheň, jinak cibuli seškvaříte a zhořkne. Hotovou cibuli přendejte na talíř vyložený ubrouskem a nechte zchladnout.
  • Každý krajíc toustového chleba lehce potřete změklým máslem, sýr nastrouhejte na jemném struhadle.
  • V misce smíchejte tuňáka (šťávu slijte, výsledná "pomazánka" by byla příliš řídká), majonézu, hořčici, dochuťte pepřem a solí.
  • Krajíce toustového chleba namažte vrstvou připravené tuňákové směsi a krátce zapečte v troubě pod rozpáleným grilem.
  • Každý krajíc posypte karamelizovanou cibulí a strouhaným sýrem a ještě vraťte na chvilku pod gril.
  • Servírování už je na vás. Brambůrky můžete k hotovým toustům přikusovat, já je většinou z praktických důvodů pokladu na rozpuštěnou vrstvu sýry a přiklopím druhým toustem, takže si vyrobím klasický sendvič.
PS: Ne příliš lákavý vzhled sendviče na fotce je způsoben tím, že mi během focení tak nějak došlo, že na dvou krajících sendvičového chleba spláclých k sobě asi nikdo nic zajímavého neuvidí, a tudíž jsem ho musela rozebrat.




Ingredients
  • 1 small can of tuna
  • 2 spoons mayonnaise
  • 2 spoons o Dijon mustard
  •  6 slices of split tin bread
  • 1 onion
  • 4 spoon of olive oil
  • 3 spoon of butter, softened
  • salt and pepper
  • chips (the best ones are salt and vinegars, but I used salt and pepper this time and it tastes delicious too)
Method
    • First of all prepare caramelized onion. In a small saucepan carefully heat the olive oil, add chopped onion and carefully cook or 30 minutes. Stir frequently. The onion should turn to golden brown colour. If you overcook it, it turn almost black and will be bitter.
    • Mix tuna, mayonnaise, mustard add salt and pepper to taste.
    • Carefully spread the slices with softened butter, then divide the caramelized onion and tuna mixture among the slices of split tin bread. Top with grated cheese. 
    •  Put the slices under the heated grill till the cheese melts. Top with chips and complete the sandwiches.

Komentáře

Oblíbené příspěvky