Japonský cheesecake/ Japanese Cheesecake
V uplynulých třech týdnech jsem si připadala jako bych byla klinicky mrtvá alespoň třikrát. Nemůžu ještě říct, že mám vyhráno, ale doufám, že je všechno na dobré cestě k definitivnímu šťastnému konci.
Je těžké popsat japonský cheesecake. Strukturou víc připomíná klasický český piškot, chutí zase klasický americký cheesecake. Žlutá barva toho na fotce není způsobena ničím jiným než domácími vajíčky a jahody jsou z mojí první letošní sklizně.
Je těžké popsat japonský cheesecake. Strukturou víc připomíná klasický český piškot, chutí zase klasický americký cheesecake. Žlutá barva toho na fotce není způsobena ničím jiným než domácími vajíčky a jahody jsou z mojí první letošní sklizně.
I feel like I have been dying for at
least three times during the past three weeks. I can´t say it´s over now. Not
yet. But I hope things are slowly getting better.
It's not an easy task when one is being asked
to describe Japanese cheesecake. I think it looks like a traditional sponge
cake but tastes just like traditional American cheesecake. I used homegrown
eggs, which turn my cake to shiny yellow colour and strawberries also come from
my garden.
Ingredience
- 140 g krupicového cukru
- 6 žloutků
- 6 bílků
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 60 g hladké mouky
- 250 g Lučiny nebo jiného podobného krémového sýra
- 50 g másla
- 100 ml mléka
- špetka soli
- 1 lžíce citronové šťávy
- Postup
- Vymažte si formu, ve které budete koláč péci (doporučuji klasickou dortovou formu), a připravte si pekáč nebo plech s vysokými okraji, do kterého se vaše forma pohodlně vejde. Na plech nalijte vodu přibližně do poloviny výšky a vložte ho do trouby.
- Máslo, mléko a Lučinu rozpusťte. Nejlépe ve vodní lázni nebo v hrnci s dvojitým dnem. Směs nechte zchladnout.
- Z bílků a krupicového cukru vyšlehejte tuhý sníh.
- Mouku promíchejte se škrobem a se solí a smíchejte se zchladnou sýrovou směsí. Přidejte žloutky a citronovou šťávu.
- Směs opatrně zatřete do sněhu a nalijte těsto do formy.
- Formu opatrně umístěte do pekáče s vodou a snižte teplotu na 160°C. Pečte hodinu a deset minut. Poté troubu vypněte a nechte koláč alespoň další hodinu v troubě. Je také dobré zakrýt formu alobalem, který stačí sundat tak deset minut před koncem pečení.
Ingredients
- 140 g
crystal sugar
- 6 egg
yolks
- 6 egg-whites
- 1 spoon
of cornstarch
- 60 g
all-purpose flour
- 250 g
cream cheese
- 50 g
butter
- 100 ml of
milk
- a pinch
of salt
- 1 spoon
of lemon juice
Method
- Preheat
oven to 160°C.
- Carefully
melt the butter, milk, and cream cheese. Let the mixture cool.
- Beat
the egg-whites and sugar.
- Mix the
cornstarch and salt with flour. Combine flour mixture and the cheese
mixture. Then combine with egg yolks and lemon juice.
- Finally,
gently combine the cheese mixture with the egg-whites.
- Bake
for 70 minutes. It may take a little more time, It's good to cover up the
top of the cake by aluminum foil because it tends to get brown on the top.
Komentáře
Okomentovat